- فعالسازی آنی لینک دانلود، پس از ثبت سفارش
- فروش فقط از طریق تحقیق آنلاین
- دسترسی به فایل محصول به صورت مادامالعمر
- تضمین کیفیت فایل ها
Hurry and get discounts on all Apple devices up to 20%
Sale_coupon_15
۴۵,۰۰۰ تومان
خرید و دانلود تحقیق بررسی جامعه کودکان خیابانی
مقدمه
در بررسي موضوع كودكان خياباني مي بايد نخست اين موضوع را مشخص كنيم كه آيا پديده كودك خياباني يك مساله اجتماعي است ؟ يا يك آسيب اجتماعي ؟ يا يك بحران اجتماعي ؟ يا آنكه جرم ؟ به طور كلي تمام رخدادهاي اجتماعي كه در اثر كنش ها و واكنش ها و روابط اجتماعي بين افراد و يا بين افراد جامعه و يا در جامعه بوجود مي آيد ، تحت عنوان پديده هاي اجتماعي (Social plenoomena) ناميده مي شوند.
پديده هاي اجتماعي تا زماني كه وجودشان براي نظام اجتماعي و عناصر متشكله آن ضرورت داشته و مفيد فايده بوده و موجوديت نظام اجتماعي و عناصر متشكله آن را مورد تهديد قرار نداده باشد به عنوان پديده هاي به هنجار و مطلوب تلقي مي شوند و غير از آن نابهنجار محسوب مي شوند. عكس العمل نظام اجتماعي نسبت به پديده هاي نابهنجار تحت تاثير عوامل و شرايطي از جمله ميزان برداري جامعه ، ميزان خطرات ناشي از وجود پديده نابهنجار و نظاير آن بستگي دارد.
بيان مساله کودکان خیابانی
از آنجا كه بخش اعظم پديده هاي نابهنجار از كنش و واكنش هاي درون نظام اجتماعي بر مي خيزد آن را به طور عام مساله اجتماعي (social problem) مي نامند اينگونه مسايل تحت عناوين ديگر مانند آسيب هاي اجتماعي ، ناهنجاريهاي اجتماعي ، كجرويهاي اجتماعي ، انحرافات اجتماعي نيز ناميده مي شوند(سيف اللهي 1381 ، 389-388)
در تعريف ديگر ، آسيب هاي اجتماعي به هر نوع عمل فردي جمعي اطلاق مي شود كه در چارچوب اصول اخلاقي و قواعد عام عمل جمعي رسمي يا غير رسمي جامعه محل فعاليت كنشگران قرار نمي گيرد و در نتيجه با منع قانوني و يا قبح اخلاقي و اجتماعي رو به رو مي گردد. به همين دليل كجروان سعي دارند كجرويهاي خود را از ناظران قانون ، اخلاق و نظم اجتماعي پنهان نمايند.
زيرا در غير اينصورت با تعقيب قانوني ، تكفير اخلاقي و اجتماعي مواجه مي شوند (عبداللهي ، 1381 ،215)
مشكل اجتماعي نيز به وضعيتــي كه به اعتقاد بسياري از افراد جامعه (نه الزاماً اكثر آنها ) كيفيت زندگي يا مهمترين ارزشهاي آنها را خدشه دار مي كند ، علل يا عواقب اجتماعي دارد و يا براي حل آنها بايد به اصلاح سياستهاي اجتماعي پرداخت ، اطلاق مي شود (رفيعي 1380 ، 25)
در تفكيك جرم و بزهكاري نيز اصولاً تقسيم انحراف اجتماعي به بزهكاري و جرم نه بر اساس نوع و شدت رفتار انحرافي بلكه بر اساس سن فرد به هنگام ارتكاب رفتار ياد شده انجام مي گيرد. رفتار انحرافي جواناني كه هنوز به سن قانوني نرسيده اند بزهكاري ناميده مي شود جوانان مرتكب اين رفتارها را بزهكار (delinquent) مي نامند. رفتار بزهكارانه جوانان طيف گسترده از انحراف اجتماعي است كه هم شامل رفتارهايي نظير فرار از مدرسه است ك از نظر اجتماعي پذيرفته شده نيست و هم شامل اعمال غير قانوني نظير سرقت (احمدي 1384)
در جمهوري اسلامي ايران قوانين كيفري مشخص در خصوص كودكان خياباني وجود ندارد اما درباره مصاديق آن همچون ولگردي و گدايي ، قوانيني به تصويب رسيده كه به آنها اشاره مي كنيم :
طبق ماده 217 قانون اصلاح مواردي از قانون آيين دادرسي كيفري مصوب شهريور ماه 1361 ، كميسيون امور قضايي مجلس شوراي اسلامي ، ولگردي جزئ اعمال خلاف ذكر شده در حاليكه در كشوري مثل فرانسه ولگردي جرم است.
همچنين در كشورهاي پيشرفته ، گدايي به خصوص گدايي اطفال و جوانان يك عمل ضد اجتماعي خطرناك محسوب مي شود لكن در كشورهاي آسيايي و آفريقايي جرم نيست و مجازات ندارد. در فرانسه طبق ماده 277 مجموعه قوانين كيفري ، گدايي جرم و مجازات آن از 3 ماه تا 6 ماه حبس است.
مجازات گدايي در اماكني غير از محل اقامت دائمي از 6 ماه تا 2 سال حبس مي باشد (دانش ، 1374، 219) از اين رو با توجه به تعريف ارائه شده مي توان پديده كودكان خياباني را يك مشكل يا مساله اجتماعي ناميد ، چرا كه به زعم بسياري از مردم اين پديده بسياري از ارزشهاي جامعه مانند حفظ كرامت و حقوق انساني ، اهميتي كار و تلاش و … را خدشه دارد مي كند
و در نهايت علل يا عواقب اجتماعي دارد يعني در عين آنكه خود معلول بسياري از عوامل و متغيرهاي اجتماعي ديگر مي باشد مي تواند به عنوان يك منبع عمده آسيب رسان در جامعه بدل گردد در چنين وضعيتي حل اين معضل نيازمند اقدام جمعي و اصلاح سياستهاي اجتماعي در سطوح گوناگون مي باشد. بديهي است چنانچه نتوان تمهيداتي براي كنترل يا تعديل مشكل اجتماعي انديشيد بايد منتظر بحران اجتماعي در جامعه بود.
اما كودك خياباني به چه كساني اطلاق مي شود ؟ كودك خياباني بر اساس ماده يك پيمان نامه حقوق كودك ، به افرادي اطلاق مي شود كه زير 18 سال مي باشند ، در خيابان زندگي و كار مي كنند. خانواده ندارند و يا امكان دسترسي به خانواده برخي از آنها وجود ندارد و بازگشت آنها نيز به خانواده امكان دارد و خانواده نيز منتظر بازگشت آنها است و همينطور كودكاني كه خانواده منتظر آنان نمي باشد (ملكي 1385 : 3)
خرید و دانلود تحقیق بررسی جامعه کودکان خیابانی
برای خواندن ادامه مطلب پروژه تحقیق بررسی جامعه کودکان خیابانی، خرید و دانلود را انجام دهید. تا فایل ورد آن در اختیار شما قرار بگیرد.
حجم |
120 کیلوبایت |
---|
تعداد صفحات |
26 |
---|
نوع فایل |
word |
---|
دسته بندی |
علوم انسانی |
---|
گروه مورد استفاده |
دانش آموزان, دانشجویان |
---|
هنوز حساب کاربری ندارید؟
ایجاد حساب کاربری
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.