- فعالسازی آنی لینک دانلود، پس از ثبت سفارش
- فروش فقط از طریق تحقیق آنلاین
- دسترسی به فایل محصول به صورت مادامالعمر
- تضمین کیفیت فایل ها
Hurry and get discounts on all Apple devices up to 20%
Sale_coupon_15
۴۵,۰۰۰ تومان
خرید و دانلود تحقیق آزاد اندیشی در قرآن کریم و تطبیق آن با انجیل و تورات
اندیشهٔ آزاد یک دیدگاه فلسفی بدون محدودشدن تفکر بهطرز فکر دینی است. (مستلزم بیخدایی نیست، اما ضرورتاً ملازم آن هم نیست) اندیشهٔ آزاد برپایهٔ مدارک علمی، منطق و احتمالاً انسانگرایی است. این تفکر تحت تأثیر مرجعیت، سنتها، احساسات و دگماتیسم قرار نمیگیرد. افرادِ دارای اندیشهٔ آزاد را به نام آزاداندیش میشناسند.
برپایهٔ اندیشهٔ آزاد، افراد نباید چیزی را بدون استفاده از خرد و دانش و بر اساس تعصب و بدون مدرک به عنوان حقیقت، رد یا قبول کنند. بنابراین آزاداندیشان تلاش میکنند تا باورهای خود را برپایهٔ فاکتها، روش علمی و اصول منطق و دلیل برهانی بنا نهند؛ و از مغالطات منطقی، یا تاثیر محدودکنندهٔ مرجعیت، فرهنگ غالب، پیشداوری، بنیادگرایی، سنت، افسانههای شهری و هرگونه دگم دیگری دوری کنند.
بر این اساس وقتی فلسفه اندیشه آزاد در مورد دین به کار برده میشود، با توجه به دادههای علمی، نظریههای علمی رسمی و اصول منطقی، شواهد ناکافی برای باور به پدیدههای فراطبیعی وجود دارد.
شاید خطی از ویلیام کلیفورد، ریاضیدان و فیلسوف بریتانیایی، اندیشه آزاد را بهتر توصیف کند: «این همیشه نادرست است، برای همه و در هرکجا، تا هر چیزی را بدون مدارک کافی باور کنند». به این خاطر که بسیاری از مسائل حقوقی، اعتقادات و باورهای رایج برپایهٔ دگما هستند، در بسیاری از اوقات طرز فکر آزاداندیشان مخالف باور رایج است.
تطابق آزاد اندیشی در قرآن و انجیل و تورات
آزاد اندیشی در قرآن
یکی از برچسبهای ناچسبی که غربیها به مسلمانها میزنند،و دین مقدس اسلام را بدان متهم میسازند،این است که میگویند:اسلام با قدرت شمشیر بر مردم تحمیل شده است،و ادعا میکنند که شعار مسلمین و اصل زیر اسلام در همهء جنگها و نبردها این بوده که:«یا اسلام شمشیر»!بدین معنی که هر فردی از جبههء مقابل،یا اسلام بیاورد و اصول اساسی دین را بپذیرد،و به قوانین پایبند شود،و یا شمشیر مجاهدان مسلمان،سینهء خواهد درید.
این تهمت ناروا را بسیاری از نویسندگان غربی روی غرضورزی و کینهتوزی به زبان آورده و در کتابهای خود نوشتهاند و شدیدا روی آن تبلیغ میکنند.طبعا ادعایی از ناحیهء آنان خیلی شگفت به نظر نمیرسد،و بسی مایهء تأسف است که دستاویزهای زیادی برای این تهمت در میان کتابها و حتی روایات مسلمین به عبارات و روایات،علمدار چنین داعیهء گزافی شده و سخن بیپایه و اساس را به زبان آوردهاند.
واقعیت اینست که روح اسلام با چنین مطلبی ساز نیست و تحمیل عقیده بازور و قوهء قهریه هرگز در جایی ندارد.اسلام آیین برادری و برابری و آزادی و است،و همواره از بلند نظری و سماحت و گذشت میکند،و پیروان خود را پیوسته به آزاداندیشی و سعهء صدر و تحمّل اندیشههای مخالف فرا میخواند.
ما برای اثبات این مطلب از آیات قرآن، پیامبر(ص)،و سیرهء علی(ع)و قوانین فقهی،شواهد ادلهای داریم که در تبیین و توضیح این مطلب بدان استداد میکنیم:
قرآن
الف
«لا اکراه فی الدین قد تبیّن الرشد من الغیّ»
این آیه،صرحی و بیپرده میگوید که در دین و زور و اجباری نیست،و حق از باطل نموده شده است.ا یک جملهء خبریه است که در مقام انشاء به کار رفته و به وسیله میخواهد حکمی را جعل و انشاء کند،و بفهماند در قبول دین نباید اجبار و اکراهی باشد.چون اساسا این عقیدهء واقعی و قلبی با اجبار و اکراه امکان ندارد،بنابراین آیهء شریفه در مقام انشاء و جعل حکم است و هدف از بر طرف ساختن تنگ نظریها و کوتهفکریهای گروهی که میپندارند باید در تبلیغ و ترویج مبانی دینی و اسلامی زور و قدرت بهره گرفت.
این آیه،نظیر آیهء:
لن یجعل اللّه للکافر علی المؤمنین سبیلا
است که جملهء خبریه است،لیکن انشائی دارد،یعنی کافران هرگز نباید سلطه و استیلایی مؤمنین داشته باشند،و مسلمین همواه باید تلاش کنند تا زیر بار ذلت و خواری بدر آیند.بیشک اگر این آیه، اخبار باشد خلاف واقع است،و با آنچه در خارج جریان دارد سازگار نیست،زیرا میبینیم که کفار بر بسیاری از سرزمینها و مناطق اسلامی استیلا دارند و با ترفندهای استعماری خود،ملتهای مسلمان را زیر سلطه خویش در آوردهاند،بنابراین،آیه فوق نیز در مقام انشاء میباشد هدف از آن جعل حکم است.
باری،از نظر شرع مقدس اسلام،تحمیل فکر و عقیده ناپسند و نکوهیده است،و علتش در این نکته نهفته است که راه حق و باطل هر کدام بخوبی مشخص شده است و درست از یکدیگر ممتاز گشته است،لذا در آیهء
«لااکراه فی الدین»
،این مطلب را متذکر میشود و میفرماید:
«قد تبین الرشد من الغیّ»
،از نظر ادبی این حمله استیناف بیانی است و بیانگر علت و انگیزهء نهی از اعمال زور و قدرت در ترویج امر دین.و این مسلم است که ارائهء دلیل منطقی و آوردن برهان و استدلال برای تبیین هدایت و سعادت،بهتر و زودتر میتوان به نتیجه رسید و حق را تفهیم کرد.
خرید و دانلود تحقیق آزاد اندیشی در قرآن کریم و تطبیق آن با انجیل و تورات
برای خواندن ادامه مطلب پروژه تحقیق آزاد اندیشی در قرآن کریم و تطبیق آن با انجیل و تورات، خرید و دانلود را انجام دهید. تا فایل ورد آن در اختیار شما قرار بگیرد.
حجم |
200 کیلوبایت |
---|
تعداد صفحات |
18 |
---|
نوع فایل |
word |
---|
دسته بندی |
الهیات و معارف اسلامی |
---|
گروه مورد استفاده |
دانش آموزان, دانشجویان |
---|
هنوز حساب کاربری ندارید؟
ایجاد حساب کاربری
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.