- فعالسازی آنی لینک دانلود، پس از ثبت سفارش
- فروش فقط از طریق تحقیق آنلاین
- دسترسی به فایل محصول به صورت مادامالعمر
- تضمین کیفیت فایل ها
Hurry and get discounts on all Apple devices up to 20%
Sale_coupon_15
۱۹,۹۰۰ تومان
خرید و دانلود تحقیق آثار شوم مال و لقمه حرام
به تصرف غير مجاز در اموال ديگران و سرمايه اي که از راه هاي مختلف غير شرعي مانند کسب در آمدي ديگر از وقتي که به ديگران يا دولت فروخته ايم و در استخدام ديگري هستيم، کسب درآمد از فروش اجناسي که خريد و فروش آن ها خلاف شرع مقدس است
مانند: فروش مشروبات الکلي، مواد مخدر، ابزار و آلات موسيقي، معامله با سرمايه مخلوط به حرام که حق تصرف در آن را نداريم، خريد و فروش اجناسي که براي سلامت جامعه مضر است و… ، کسب مال حرام مي گويند که از آن به خوردن مال حرام يا همان لقمه حرام ياد مي شود و خواه ناخواه آثاري را در پي دارد که مي توان آنها را با وضوح و تأکيد قابل توجه اي در منابع ديني و کلام بزرگان آيين مشاهده کرد.
مال حرام به سبب تاثير شگرف منفي که در زندگي بشر دارد، يکي از مباحث مهم در فقه زندگي است. احکام بسياري در منابع اسلامي براي تبيين اين مهم وجود دارد؛ چرا که انسان بايد در اين حوزه بيشترين توجه و دقت را داشته باشد تا زندگي پاک و سالمي در دنيا ايجاد و مسير کمال را به خوبي بپيمايد.
کساني که دنياگرا هستند، به مال و منال اين دنياي فاني دل مي بندند و مي کوشند تا از هر راهي هرچند نامشروع آن را به دست آورند و گاه در لباس دين و مذهب، به توجيه مي پردازند تا مال حرام را براي خود حلال نا مشروع را براي خود مشروع سازند. خداوند در آيات زيادي از قرآن کريم به مسئله مال هاي حرام، علل و زمينه هاي گرايش به آن و آثارش توجه دارد. نويسنده در اين مطلب بر آن است تا به اين مسئله از نگاه آموزه هاي قرآني بپردازد.
تحصيل مال، امري مطلوب است؛ زيرا مقتضي زندگي دنيوي و مادي آن است که انسان امکاناتي را براي آسايش خود فراهم آورد و به تامين نيازهاي مادي خود بپردازد. از اين رو در آموزه هاي اسلامي تحصيل مال مشروع و طيب همانند جهاد در راه خدا دانسته شده است؛ زيرا پاسخ گويي به نيازهاي مادي و جنبه هاي دنيوي، امري لازم و ضروري است و انسان ها در سايه اقتصاد سالم، مي تواند بسترهاي رشد وکمال خود را فراهم آورند.
هرچند که کارکرد مال تنها در حوزه تغذيه خلاصه نمي شود، بلکه حوزه هاي ديگري از نيازهاي مادي بشر را نيز دربر مي گيرد، ولي بايد توجه داشت که بخش عمده اي از نيازهاي تغذيه انسان با فراهم آوري مال امکان پذير است. بنابراين، انسان براي پاسخ گويي به ابتدايي ترين نيازهاي مادي و جسمي خود نيازمند تحصيل مال است. از اين رو خداوند، دارايي و مال را براي انسان، خير مي شمارد؛
زيرا خير، آن چيزي است که انسان براي رسيدن به کمالات خود، بدان نياز دارد و در مسير کمال او مورد استفاده قرار مي گيرد. مال نيز ، چون جسم انسان را براي حمل روح و روان تقويت و اجازه عبوديت و عبادت را به او مي دهد و زمينه رشد بشر را فراهم مي آورد ، به عنوان خير تلقي و معرفي شده است.(1)
از نظر قرآن مال و ثروت، زينت زندگي دنيا براي انسان هاست(2) همين امر موجب مي شود که انسان به سبب علاقه به زينت ها به جمع آوري مال بپردازد و از تحصيل آن لذت ببرد.
اما مشکل از آنجا شروع مي شود که انسان به خطا و اشتباه ، گمان مي کند که تأمين و تحصيل نيازهاي مادي و جمع آوري و تکاثر مال ، هدف اصلي است و تمام همت و تلاش خود را مصروف تحصيل و تأمين آن مي کند. اين گونه است که مسير نادرستي را برمي گزيند تا اموال بيشتري را کسب کند.
برخي از مردم نه تنها تمام همت خويش را براي تحصيل مال مي گذارنند، بلکه به راه هاي حلال و مشروع بسنده نمي کنند و با سوگند دروغ،(3) پرداخت مال رشوه به قضات به منظور دست يابي به اموال ديگران،(4) تجاوز به اموال يتيمان، تصرف ناحق در اموال ديگران(5) و مانند آن در صدد برمي آيند تا مال بيشتري گرد آورده و در اختيار داشته باشند. بنابراين گرايش انسان به مال و تحصيل آن امري طبيعي است؛ زيرا انسان مي خواهد به نيازهاي مادي و دنيوي خود از جمله تغذيه و آسايش پاسخ دهد و از امنيت غذايي و سرپناه و جسم و جان برخوردار گردد.
اما تصوير نادرست از هستي و اهداف و فلسفه آفرينش موجب مي شود تا برخي ها به جنبه مادي زندگي، اصالت بخشند و زندگي را در همين محدوده دنياي فاني و مدت کوتاه عمر خلاصه کنند و بر همين اساس گرفتار احساس کاذب جاودانگي در سايه مال و ثروت مي شوند و آن را مايه جاودانه شدن خود مي شمارند.(6) از اين رو گرفتار جمع آوري و تکاثر مال مي شوند و تا لحظه مرگ نيز از کسب و تحصيل آن دست برنمي دارند.(7
خرید و دانلود تحقیق آثار شوم مال و لقمه حرام
برای خواندن ادامه مطلب پروژه تحقیق آثار شوم مال و لقمه حرام، خرید و دانلود را انجام دهید. تا فایل ورد آن در اختیار شما قرار بگیرد.
حجم |
40 کیلوبایت |
---|
تعداد صفحات |
11 |
---|
نوع فایل |
word |
---|
دسته بندی |
الهیات و معارف اسلامی |
---|
گروه مورد استفاده |
دانش آموزان, دانشجویان |
---|
هنوز حساب کاربری ندارید؟
ایجاد حساب کاربری
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.