خرید و دانلود تحقیق آيين ازدواج در بين عرب هاي خوزستان

Apple Shopping Event

Hurry and get discounts on all Apple devices up to 20%

Sale_coupon_15

۱۷,۹۰۰ تومان

14 نفر در حال مشاهده این محصول هستند!
  • فعال‌سازی آنی لینک دانلود، پس از ثبت سفارش
  • فروش فقط از طریق تحقیق آنلاین
  • دسترسی به فایل محصول به صورت مادام‌العمر
  • تضمین کیفیت فایل ها

شرح

خرید و دانلود تحقیق آيين ازدواج در بين عرب هاي خوزستان

خرید و دانلود تحقیق آيين ازدواج در بين عرب هاي خوزستان

خرید و دانلود تحقیق آيين ازدواج در بين عرب هاي خوزستان

آيين ازدواج در بين عرب هاي خوزستان

قاسم منصور آل كثير در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) در خوزستان بيان كرد: در جوامع انساني، تنوع بسيار گوناگوني در ساخت و نحوه شكل گيري خانواده ها از فرهنگي به فرهنگ ديگر وجود دارد، يكي از مقدمات اين شكل گيري ها مراسم ازدواج است. مراسم ازدواج يا در زبان عاميانه “عروسي” مراسمي سنتي يا آييني است كه طي آن آغاز يك ازدواج و زندگي مشترك زوجي جشن گرفته مي شود. اين مراسم در كشورها، فرهنگ ها، اديان و مذاهب، گروهاي قومي و حتي طبقه هاي گوناگون اجتماعي به اشكال مختلف برگزار مي شود.

وي افزود: جشن عروسي از بحث كاركردي ازدواج جدا بوده زيرا بخش قانوني و كاركردي آن در كشورهاي گوناگون معمولا در دفاتر قانوني انجام مي شود، اين در حالي است كه بخش كاركردي ازدواج در بين عرب هاي خوزستان با آداب و رسومي خاص همراه است. پسر عرب زماني به خواستگاري دختر مورد انتخاب خود مي رود كه اطمينان كافي از نبود “ناهي” يا معترض در بين خويشاوندان درجه اول خانواده دختر داشته باشد.

اين امر در حقيقت نوعي احترام از سوي خانواده پسر تلقي مي شود.
او خاطر نشان كرد: در صورتي كه “ناهي” اي نسبت به اين خواستگاري نباشد، جوان عرب مرحله اول را شروع مي كند كه در اصطلاح اين مرحله را المشية يا المشاية (خواستگاري) گويند.

البته رفتن مادر پسر به خانه دختر قبل از مشايه و ديدن دختر و رد و بدل شدن گفت وگوهايي بين زنان تقريبا دركشور بين همه اقوام متداول و مرسوم است. مثلا زنان عرب براي نشان دادن رضايت خود از خواستگاري و آمدن خانواده پسر معمولاً مي گويند: “مكانكم مفروشه” يعني جاي شما فرش شده است، كه اين امر در فرهنگ عرب نشان دهنده رضايت به خواستگاري است. قبل از نشست رسمي، خانواده داماد براي دختر انگشتر، عبايه (چادر عربي) و قواره يا لباس به منظور نشان مي آورند كه به آن “نيشان” مي گويند. در واقع نوعي نامزدي محسوب مي شود كه از آن روز به بعد زوجين وارد دوره نامزدي مي شوند.

اين دوستدار ميراث فرهنگي توضيح داد: عرب ها جلسه خواستگاري را “خطبه” نيز مي گويند. “خطبه” داراي آداب خاص خود است. پدر دختر بعد از مشورت با برادران خود و دادن جواب مثبت به خانواده پسر، آماده برگزاري مراسم بعدي كه يكي از مهم ترين مراسم خواستگاري در بين عرب ها به شمار مي رود، مي شود. در اين مراسم مهريه كه معادل آن در عربي كه در فرهنگ لغت عبدالنبي قيم “صداق” ترجمه شده و خريد وسايل زندگي زوجين ، تعيين مي شود .

اين مراسم را دربين مناطق مختلف خوزستان با نام هاي متفاوتي مي شناسيم، مثلا در دزفول، شوش، شهر حر، مناطق مرزي صرخه و كعب، سوسنگرد، بستان، هويزه، منطقه مرزي رفيع، ملاثاني، ويس و چند مكان ديگر آن را ” َگَي” (با فتحه بر روي گاف) مي نامند.

وي ادامه داد: مراسم “گي” نام هاي ديگري دارد، براي مثال مردم عرب آبادان، شادگان، خرمشهر و اطراف آن اين مراسم را “قطع حق” مي گويند. در ميان مردم عرب خوزستان به دليل اين كه در برخي مواقع قاف، گاف تلفظ مي شود، به اين آيين به زبان محلي “گطع الحگ” و خطبه هم مي گويند. در اهواز نيز اين مراسم به نام هاي ديگري هم چون گي، صداق، عده (اتعدي) و صياگ خوانده مي شود. مردم اميديه، خلف آباد و آن نواحي بيشتر آن را صداق يا صياگ مي خوانند. اصولا مراسم َگي در خانه دختر و يا اقوام نزديك آن اجرا مي شود.

تا آن جايي كه ممكن است سعي مي كنند در يك مضيف (مكان پذيرايي) بزرگ يا حسينه اي اين كًعدة (نشست) برگزار شود.

او يادآور شد: در اين مراسم خانواده پسر يك روحاني و تعدادي از ريش سفيدان قوم و خويش و آشنا خود را به همراه مي آورند و سعي مي كنند از اشخاص موقري دعوت بعمل آورند كه نزد خانواده عروس داراي منزلت و احترام باشند. در برخي مناطق حتما يك سيد نيز به دعوت خانواده پسر در اين مراسم شركت مي كند. حضور سيد در اين مراسم به اين دليل است كه عرب هاي خوزستان براي سادات مقام و ارج خاصي قايلند. در اين مراسم تنها آقايان حضور دارند و خانم ها غالبا در خانه اي ديگر منتظر نتيجه مراسم هستند.

آل كثير گفت: هدف از برگزاري اين جلسه، توافق بر سر ميزان صداق يا مهريه عروس است. در صورتي كه ازدواج فاميلي باشد، مبلغ مهريه، سطح مخارج عروسي و تهيه جهيزيه براي داماد بسيار كمتر از ازدواج با دختر غريبه است. در چنين ازدواج هايي مبلغي نيز خانواده پسر به عنوان حق زن به خانواده دختر داده تا با آن وسايل و جهيزيه خريداري شود. پس از وفاق بر ميزان مهريه ختم مراسم با صلوات به پايان مي رسد.

شايان ذكر است كه در برخي مناطق استان در پايان اين مراسم فاتحه اي براي حضرت عباس(ع) خوانده مي شود. فلسفه خواندن اين فاتحه به اين معني است كه تعهدي بين خانواده دختر و پسر به شمار مي رود كه بر حرف هاي خود پايبند باشند.

خرید و دانلود تحقیق آيين ازدواج در بين عرب هاي خوزستان

برای خواندن ادامه مطلب پروژه تحقیق آيين ازدواج در بين عرب هاي خوزستان، خرید و دانلود را انجام دهید. تا فایل ورد آن در اختیار شما قرار بگیرد.

مشخصات فایل

حجم

30 کیلوبایت

تعداد صفحات

7

نوع فایل

word

دسته بندی

علوم انسانی

گروه مورد استفاده

دانش آموزان, دانشجویان

نظرات مشتریان

دیدگاهها

هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.

اولین نفری باشید که دیدگاهی را ارسال می کنید برای “خرید و دانلود تحقیق آيين ازدواج در بين عرب هاي خوزستان”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.