- فعالسازی آنی لینک دانلود، پس از ثبت سفارش
- فروش فقط از طریق تحقیق آنلاین
- دسترسی به فایل محصول به صورت مادامالعمر
- تضمین کیفیت فایل ها
Hurry and get discounts on all Apple devices up to 20%
Sale_coupon_15
۱۳,۹۰۰ تومان
خرید و دانلود تحقیق برف
برف، از پدیدههای جوی که اغلب طبیعىدانان قدیم، در چگونگى پیدایش آن سخنانى گفتهاند. در این مقاله نخست آراء یونانیان، با تکیه بر الاثار العلویه ، نوشته ارسطو و رسالهای به همین نام از تئوفراستوس و نیز الاراء الطبیعیه منسوب به پلوتارک که امروزه آن را از آئتیوس آمدی مىدانند، نقل و سپس تأثیر آنها بر نظرات دانشمندان مسلمان بررسى شده است. آناکسیمنس گمان داشت که هرگاه باران یخ بزند، برف پدید مىآید و اگر در این هنگام با آب و هوا آمیخته شود، تگرگ تولید مىشود.
در ضمن نظریهای که به فیثاغورس و پیروان او منسوب شده ، آمده است که هوای پدید آورنده برف و باران سردتر از هوای پدید آورنده تگرگ است، در حالى که محل پدید آمدن آنها گرمتر از محل تولد تگرگ است. به گفته ابن رشد ، اسکندر افرودیسى این مطالب را از الاثار العلویه ارسطو نقل کرده، ولى ارسطو در این کتاب چنین مطلبى را از آنها یاد نکرده است. ارسطو خود ، بارش باران ، برف و تگرگ را پىآمد سرد شدن ابر مىدانست.
به نظر ارسطو برف و شبنم یخزده دارای علتى مشابهند؛ تنها تفاوت میان آنها در درجه و مقدار ماده (تفاوت کمّى) است، زیرا برف بر اثر یخ زدن ابر (بخار بسیار) و شبنم یخ زده بر اثر یخ زدن بخار (اندک گرد آمده در یک روز) ، یعنى شبنم تولید مىشود. از اینرو ، برف نشانه سرزمین یا فصل سرد است. همین رابطه میان باران و شبنم برقرار است، زیرا ابرها تا زمانى که گرمای خیزاننده بخارات از آنها بیرون نرفته باشد، و پیش از غلبه سرما بر آنها یخ نمىزنند.
ابن به طریق کم و بیش مفهوم کلى سخن ارسطو را رسانده است؛ اما چند خطا و کاستى و فزونى ، از جمله نکاتى درباره نرمى دانههای ابر و سختى دانههای شبنمِ یخ زده ، در ترجمه دیده مىشود. ابن رشد نیز کم و بیش از ابن بطریق پیروی کرده است.
ارسطو همچنین آورده است که عموماً بارشهای شدید تگرگ در نواحى معتدلتر و بارشهای شدید برف در نواحى سردتر رخ مىدهد. تئوفراستوس شاگرد ارسطو مىپنداشت که اگر ابر ، پیش از آنکه بر اثر سرما به آب تبدیل شود (منعقد شود)، یا پیش از گرد آمدن قطرات آب و پیوستن آنها به یکدیگر و در حالى که هوا میان قطرات بسیار ریز آب فاصله انداخته ، یخ بزند، آنگاه برف تشکیل خواهد شد؛
زیرا درون برف هوای بسیاری به دام افتاده است. چون برف بسیار نرم است و اگر با دست فشرده شود، حجمش کم مىشود و اگر آن را به آب تبدیل کنیم، از مقدار بسیاری برف ، تنها مقداری اندک آب حاصل مىشود؛ علت سفیدی برف نیز بسیاری هوا در آن است، زیرا همه اجسامى که هوای بسیار در آنها به دام افتاده است، سفیدند، مانند کف و مخلوط همزده روغن و آب. علت سفیدی شبنم یخ زده نیز همین است، زیرا همان چیزی که در بخش بالایى سپهر موجب پدید آمدن برف مىشود،
در پایین موجب پدید آمدن شبنم یخ زده مىگردد.
در کتاب سر الخلیقه و صنعة الطبیعه ، منسوب به آپولونیوس تیانایى نظر مؤلف درباره برف چنین آمده است: هرگاه بخار از پایین زمین به بالا برسد و سرما بر آن چیره گردد و گرمایى که آن را بدان بالا رسانده است، از آن بگریزد، اگر بادها آن بخارات را نپراکند و بفشارد، به صورت آب بسوی زمین باز مىگردد؛ اما به سبب بیرون رفتن گرما از آن سنگین مىشود و باز به صورت بخاری انبوه در مىآید که برخى اجزاء آن به برخى دیگر مىپیوندد و اگر سرمای هوا بر این بخار بسیار گردد،
آن بخار را در حالى که بسوی پایین روان است، جامد مىکند و این بخار جامد همان برف است.
لمپیدروس نیز در تفسیر الاثار العلویه ارسطو درباره برف چنین گفته است: علت پدید آمدن برف ، همان علت پیدایش باران است. فرق میان برف و باران آن است که باران بر اثر استحاله بخار به آب به سبب سرمایى اندک پدید مىآید؛ در حالى که برف بر اثر انجماد بخار پیش از تبدیل شدن به آب ، پدید مىآید که ناشى از سرمای بسیار است؛ و اگر بخار جامد شود، سنگین مىشود و چون سنگین شد،
به سوی پایین مىرود. نقش شدت سرما در پدید آمدن یکى از این دو پدیده از آنجا معلوم مىشود که باران در جاهای سرد که سرمای آن شدید نیست، مىبارد. در این مواضع برف یا بسیار اندک مىبارد، یا اصلاً نمىبارد؛ اما برف مختص مواضع بسیار سرد است. وی همچنین بر آن بود که غالباً برف در جاهای بسیار سرد ، ولى تگرگ در مناطقى که هوای غالباً صاف دارد، مىبارد.
آراء طبیعىدانان مسلمان
ابن ربن مىپنداشت که اگر بخارِ ترِ گرد آمده در هوا (هنگام فرآیند بارش باران) با هوایى سخت سرد برخورد کند، این باران برف خواهد شد.
خرید و دانلود تحقیق برف
برای خواندن ادامه مطلب پروژه تحقیق برف، خرید و دانلود را انجام دهید. تا فایل ورد آن در اختیار شما قرار بگیرد.
حجم |
20 کیلوبایت |
---|
تعداد صفحات |
5 |
---|
نوع فایل |
word |
---|
دسته بندی |
سایر |
---|
گروه مورد استفاده |
دانش آموزان, دانشجویان |
---|
هنوز حساب کاربری ندارید؟
ایجاد حساب کاربری
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.