- فعالسازی آنی لینک دانلود، پس از ثبت سفارش
- فروش فقط از طریق تحقیق آنلاین
- دسترسی به فایل محصول به صورت مادامالعمر
- تضمین کیفیت فایل ها
Hurry and get discounts on all Apple devices up to 20%
Sale_coupon_15
۴۵,۰۰۰ تومان
خرید و دانلود تحقیق حقوق و آزادیهای گروهی در اسناد بین المللی
برخورداری کامل از حقوق بشر و به خصوص حقوق و آزادیهای مدنی و سیاسی ایجاب میکند این حقوق در بستر یک جامعه دموکراتیک تضمین شود. آزادیهای بیان و عقیده یکی از مهم ترین ابزارهایی است که میتواند در تحقق این حقوق موثر باشد.
زندگی اجتماعی ایجاب میکند افراد برای برخورداری هر چه مؤثرتر از این حقوق و آزادیها دست به تشکیل اجتماعاتی مختلف زده و بدین وسیله اقدامات مقتضی را برای تحقق حقوق خود یا تضمین موثرتر استفاده از آزادی بیان و عقیده خود به عمل آورند. میثاق حقوق مدنی و سیاسی به عنوان جامعترین سند الزام آور جهانی در این خصوص حقوق و آزادیهای گروهی را نیز برای دستی یاب به هدف خود پیش بینی نموده است.
کمیته حقوق بشر به عنوان رکن نظارتی بر اجرای میثاق ضمن اشاره به نقضهای صورت گرفته توسط کشور به تبیین ابعاد حقوق مندرج در این سند میپردازد. نظر به این که حقوق و آزادیهای گروهی جزء حقوقی هستند که دولتهامیتوانند محدودیتهایی را بر آن اعمال نمایند،
بررسی رویکرد کمیتهی حقوق بشر در این خصوص میتواند منبعی غنی در تشخیص محتوای این حقوق و آزادیها و محدودیتهای مشروع بر آن باشد. مقاله حاضر با بررسی ملاحظات نهایی کمیته نسبت به گزارشات کشورها به تبیین و تفسیر این ابعاد میپردازد.
احترام به حقوق و آزادیهای بشر یکی از اهدافی است که بخش قابل توجهی از دغدغههای جوامع را به خود اختصاص داده است. منشور سازمان ملل متحد به روشنی بازتاب همه گیری توجه به این موضوع را نشان میدهد؛ به طوری که تشویق و حمایت از حقوق بشر به یکی از اهداف اصلی ملل متحد تبدیل شده است.
هنگامیکه فردی به سایت سازمان ملل رجوع نماید در معرفی اجمالی این سازمان مشاهده خواهد نمود که سازمان حقوق بشر، استانداردهای زندگی بهتر و تشویق پیشرفتهای اجتماعی را در کنار دو موضوع حفظ صلح و امنیت بین المللی و توسعهی روابط دوستانه میان ملتها بیان نموده است.
نمود دیگراین توجه را میتوان در مادهی 55 منشور ملل متحد مشاهده کرد که ارتقای استانداردهای زندگی، فرهنگ بین المللی و احترام جهانی به حقوق بشر و آزادیهای اساسی فارغ از هرگونه تمایز نژادی، جنسی،زبانی یا مذهبی به عنوان فاکتورهای ایجاد ثبات و آسایش که لازمهی روابط دوستانه و صلح آمیز است بیان میدارد.
هر چند در ظاهر به نظر میرسد حقوق بشر ابتدائاً احترام و تضمین برخورداری از حقوق فردی را در نظر داشته باشد مجاورت این عبارت با مواردی از قبیل «پیشرفتهای اجتماعی و ارتقای استانداردهای زندگی» نوید بخش رویکردی است که احترام به حقوق و آزادیهای جمعی را نیزمیتوان به عنوان مؤلفهای تاثیرگذار بر تضمین بهره مندی از حقوق آزادیهای فردی دانست.
این مهم در اسناد مختلف حقوق بشری که سازمان ملل متحد در راستای برآورده کردن هدف تشویق حقوق و آزادیهای بشری تنظیم نموده است نیز به خوبی قابل مشاهده است. فارغ از میثاق حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی که عمدتاً موضوعاتی را مدنظر داشته که به حقوق و آزادیهایجمعی اشاره دارند، حقوق مدنی و سیاسی نیز در این حوزه بی توجه نبوده است.
هر چند به لحاظ منطقی میتوان نتیجه گرفت که احترام و رعایت حقوق بشر در چهارچوب یک جامعه دموکراتیک و زیر سیطرهی حاکمیت قانون متصور است و بنابراین حقوقی چون حق تعیین سرنوشت و نیز مشارکت در سرنوشت سیاسی را شاید بتوان به گونهای، تلألویی از توجه به حقوق جمعی دانست.
میثاق حقوق مدنی و سیاسی به این مقدار اکتفا ننموده و برخی از مهم ترین حقوق و آزادیهای گروهی را نیز به طور مجزا مورد شناسایی قرارداده است. بدیهی است ماهیت انسان به عنوان موجودی که به صورت جمعی زندگی میکند را نمیتوان هنگام تنظیم قواعدی که هدفشان توجه به کرامت انسانی است نادیده انگاشت.
زیست جمعی انسان ایجاب میکند که بخشی از تلاشها در راستای رعایت و احترام به حقوق و آزادیهای اساسی و نیز تضمین برخورداری از حقوق و آزادیهای جمعی را مورد توجه قرارداده و ساز و کارهایی برای حمایت از آن پیش بینی نماید.
در همین راستا تدوین کنندهگان میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی به این مهم پرداختهاند و لذا در هر گوشه و کنار این سند بازتابی از آن مشاهده میشود. مهم ترین این موارد را میتوان در مواد یک(حق تعیین سرنوشت)،بیست ویک(آزادی اجتماعات) و بیست ودو(آزادی تشکلات) مشاهده نمود.
نظر به این که میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی بهرهمندی کلیه اشخاص موجود در قلمرو کشورها را مدنظر قرار داده است، ایجاد نوعی موازنه در رابطه با حقوق و آزادیهای گروهی به گونهای که به حقوق و آزادیهای دیگران خدشهای وارد نکند عنصر مهمیبوده است که در شکل دهی به محتوای حقوق و آزادیهای گروهی در قالب اعمال محدودیتهای ضروری و منطقی نقشی بسزا ایفا نموده است.
بنابراین نظر به اهمیت تضمین این حقوق و آزادیها از یک سو، و ایجاد توازنی منطقی با حقوق و آزادیهای سایرین ایجاب میکند که برخلاف برخی از حقوق همانند، حق حیات، که از محتوایی مطلق برخوردارند؛ آزادیهای گروهی در قالب مواردی تنظیم شوند که انواعی از محدودیتها را بر آنها بار میکنند.
قانونی بودن، توجه به نیازها و ضرورتهای یک جامعه دموکراتیک، نظم و آسایش عمومیو بسیاری از فاکتورهای دیگر از جمله شاخصهایی به شمار میروند که حدود این آزادیها را مشخص میکنند. نظر به این کهسازمان ملل تجلی گاه ارادهی مشترک تقریباً تمامیدولتهای دنیا است
و به حق باید میثاق حقوق مدنی و سیاسی را بیانگر این ارادهها دانست، با توجه به این که کمیته حقوق بشر به عنوان نهاد ناظر بر اجرای میثاق با نظرات خود به هرچه شفافتر شدن محتوای حقوق و آزادیهای مدنی و سیاسی گام بر میدارد لذا بررسی رویه این نهاد در رابطه با حقوق و آزادیهای گروهی میتواند روشنگر برخی از ابعاد آن باشد.
در این نوشتار قصد داریم تا حقوق و آزادیهای گروهی را در رویهی کمیتهی حقوق بشر به عنوان نهاد تفسیر کننده این سند بررسی نماییم. بر همین اساس این مقاله را به چند بخش تقسیم شده که در آن بر اساس نوع گروهها(گروههایای زودگذر و دایمی)آزادیهاومحدودیتهای آنها را مشخص مینماید.
در این راستا گام نخست مشخص نمودن حقوق و آزادیهای گروهی در میثاق حقوق مدنی و سیاسی به عنوان مبنای فعالیت کمیتهی حقوق بشر خواهد بود.
در ادامه مباحث بعدی این مقاله بر اساس موادی که این حقوق را مورد توجه قراردادهاند،به بررسی محتوای هر یک ازآنها در رویهی کمیتهی حقوق بشر و ارتباط این موارد آنها با سایر حقوق و آزادیهای شناخته در میثاق در جهت شناسی محتوای این حقوق و تعهدات دولتهامیپردازد.
خرید و دانلود تحقیق حقوق و آزادیهای گروهی در اسناد بین المللی
برای خواندن ادامه مطلب پروژه تحقیق حقوق و آزادیهای گروهی در اسناد بین المللی، خرید و دانلود را انجام دهید. تا فایل ورد آن در اختیار شما قرار بگیرد.
حجم |
60 کیلوبایت |
---|
تعداد صفحات |
20 |
---|
نوع فایل |
word |
---|
دسته بندی |
علوم انسانی |
---|
گروه مورد استفاده |
دانش آموزان, دانشجویان |
---|
هنوز حساب کاربری ندارید؟
ایجاد حساب کاربری
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.