- فعالسازی آنی لینک دانلود، پس از ثبت سفارش
- فروش فقط از طریق تحقیق آنلاین
- دسترسی به فایل محصول به صورت مادامالعمر
- تضمین کیفیت فایل ها
Hurry and get discounts on all Apple devices up to 20%
Sale_coupon_15
۷۵,۰۰۰ تومان
خرید و دانلود تحقیق چگونه میتوانیم اضطراب امتحان را کاهش دهیم
اضطراب خصوصیتی فوقالعاده گسترده و فراگیر است و از روزهای اول کودکی تا سنین پیری با فرد همراه میباشد. و ناشی از ترسی مبهم و حالات هیجانی است.
اضطراب یعنی پریشانی روانی وبدنی که بر اثر ترسی مبهم و احساس ناایمنی و تیره روزی قریبالوقوع در فرد به وجود میآید.
سبب شناسی اضطراب از دیدگاه مکاتب روانشناسی
علل اضطراب از نظر روانشناسان و مکاتب مختلف، متفاوت است.
در مکتب روانکاوی اضطراب ترسی درونیشده است. ترس از اینکه مبادا تجارب دردآور گذشته یادآوری شوند، تجربههایی که با تنبیه و ممانعت از ارضای کششهای عزیزی همراه بودهاند. کششهای عزیزی نامطلوب موجب اضطراب میشوند و به«خود» اعلام خطر میکنند. بر همین اساس نظریهپردازان روانپویشی معتقدند، تعیینکننده عمده اختلالات اضطراب، حوادث درونی فرد و انگیزههای ناخودآگاه است. بر این باورند که وقتی در نظام «خود» «نهاد» و «فراخود» تنش بوجود آید، اضطراب تجربه میشود.
روان پویشان علل ایجادکننده اضطراب را ادراک فرد از ناتوانی در مقابله با فشارهای محیطی ( جدایی، مطرودشدن، فقدان یا از دست دادن حمایتهای عاطفی) تکانههای غیر منتظره یا خطرناک بیان میکنند.
بیشتر نظریه پردازان شناختی «باور های سازش نایافته» را ریشه اختلالات اضطرابی میدانند.الیس (1962)اضطراب و اختلالات عاطفی را نتیجة طرز تفکر غیرمنطقی و غیرعقلانی میداند. و تا زمانی که تفکر غیرمنطقی ادامه داشته باشد اختلالات عاطفی نیز ادامه مییابد. به نظر ایشان انسان بر اثر اشیاء خارجی مضطرب و آشفته نمی شود بلکه دیدگاه و تصوری که او از اشیاء دارد موجب نگرانی و اضطرابش میگردد. تمام مشکلات عاطفی افراد از تفکرات جادویی و موهومی آنها سرچشمه میگیرد.
دیدگاه رفتاری
این نظریه اضطراب را زادة کوتاهی فرد در یادگیری رفتار مناسب میداند در حالی که فرد پاسخهای لازم را نیاموخته است. از نظر سالتر ریشه مشکلات مردم منع است و نوروز نتیجة ممانعت از تحریکهای طبیعی میباشد که به وسیله اطرافیان، والدین و… انجاممیگیرد. دولار و میلر معتقدند که رفتار نوروتیک بر کشمکش عاطفی ناآگاه مبتنی است که معمولا از دوران کودکی سرچشمه میگیرد. نوروز را محصول کشمکش و تعارض کششهایی میدانند که از موقعیتهای تغذیه،آموزش نظافت،آموزش جنسی و موقعیتهای خشم و اضطراب ناشیمیشود.
در آیات و روایات نیز برای اضطراب و پریشانی انسان عواملی ذکر شده. از جمله کفر و شرک، روگردانی از خدا، گناه، بیماری، بد گمانی، دشمنی، حسد، دنیادوستی، ظلم و … است.
امام علی (ع) میفرماید: شخصی که ظن خود را نیکو نگرداند از هر کسی میترسد . همچنین ایشان میفرمایند:«الحسود لا یسود» فرد حسود هیچگاه آرامش ندارد. و در سخنی دیگر علت اندوه انسان را حسد ذکر میکند و میفرماید:«سبب الکمد الحسد» علت اندوه شدید، حسادت است.
نشانههای اضطراب در چهار قسمتِ فیزیکی، احساسی، ذهنی و رفتاری نمایان میگردد. در قسمت فیزیکی (بدن) قلب به تپش میافتد، ضربان قلب تند میشود، تنفس نامنظم میگردد، دست و پا سرد میشود، بدن بویژه دست و پا میلرزد، بدن خصوصاً دست و پا عرق میکند و فرد با مشکلات خواب و خستگی مواجه می شود.
نشانههای احساسی را میتوان در انزواطلبی، پرخاشگری، نوسانات خلقی،و احساس گناه کردن خلاصه کرد. همچنین نشانههای ذهنی فرد مضطرب فراموشی،عدم تمرکز،اشتباهات مکرر، مشغول کردن ذهن با افکار پوچ، ضعف حافظه و اختلال در یادگیری است.
از جمله رفتارهای فرد مضطرب را میتوان استعمال دخانیات، مشروبات الکلی، قطع رابطه با دیگران،
رفتار وسواسی، خودکشی و صدمه زدن به خویش بیان نمود.
اضطراب امتحان اصطلاحی کلی است که به نوعی اضطراب یا هراس اجتماعی خاص اشاره دارد. این نوع اضطراب، فرد را نسبت به توانایی هایش دچار تردید کرده و توان او را برای مقابله با موقعیت امتحان، کاهش می دهد. فردی که دچار اضطراب امتحان شده است، مواد درسی را می داند، اما شدت اضطراب وی مانع از آن می شود که معلومات خود را هنگام امتحان به ظهور برساند.
اضطراب امتحان را اینگونه تعریف میکنند: نوعی خود اشتغالی ذهنی است که با خود کم انگاری و تردید درباره تواناییهای خود مشخص میشود و غالبا به ارزیابی شناختی منفی و عدم تمرکز حواس و واکنشهای جسمانی نامطلوب و به افت عملکرد تحصیلی فرد منجر می شود. اضطراب امتحان نوعی واکنش ناخوشایند و هیجانی نسبت به موقعیت ارزیابی در مدرسه است
اضطراب امتحان، به تجربه اضطراب و نگرانی بیشازحدی گفته میشود که هنگام امتحانات برای فرد ایجاد میشود. اضطراب میتواند با دیدن برگه امتحان یا قرار گرفتن در حال و هوای سالن امتحان شروع شده و یا از شب قبل یا حتی روزهای قبلتر ایجاد شود. در این شرایط فکر شرکت در امتحان نیز باعث بروز اضطراب میشود.
سیبر (۱۹۸۰) اضطراب امتحان را حالت خاصی از اضطراب عمومی میداند که شامل پاسخهای پایدار شناختی، فیزیولوژیکی و رفتاری مرتبط با ترس از شکست میباشد و فرد آنرا در موقعیتهای ارزیابی تجربه میکند. هنگامی که اضطراب امتحان رخ می دهد بسیاری از فرایندهای شناختی و توجهی با عملکرد موثر فرد تداخل میکند
گیودا و لودلو (۱۹۸۹) اضطراب امتحان را نوعی واکنش ناخوشایند و هیجانی نسبت به موقعیت ارزیابی در مدرسه و کلاس درس تعریف کردهاند. این حالت هیجانی معمولاً با تنش، تشو یش، نگرانی، سردرگمی و برانگیختگی سیستم اعصاب خود مختار همراه است.
ساراسون و دیویدسون اضطراب امتحان را چنین تعریف می کنند: اضطراب امتحان نوعی خود اشتغالی ذهنی است که با خود کم انگاری وتردید درباره ی توانایی های خود، مشخص می شود و غالباً به ارزیابی شناختی منفی، عدم تمرکز حواس، واکنش های جسمانی نامطلوب وافت عملکرد تحصیلی فرد منجر می شود. از نظر کالو نیز اضطراب امتحان عبارت است از نگرانی فرد در مورد عملکرد (انتظار شکست) استعداد و توانایی خویش به هنگام امتحان و موقعیت های ارزیابی.
می توان گفت هنگامی که دلشوره ونگرانی شدیدی در جلسه امتحان تجربه می شود، اضطراب امتحان ایجادمی گردد که علایم ونشانه های آن ، همانند علایم و نشانه های اضطراب است. طبق تحقیقات آشفتگی های معدوی، تغییراتی در میل به غذا،ضعف وسرگیجه، بهم خوردن ساعت های خواب و آرامش وترشح هورمون های آدرنالین و نورآدرنالین در افراد دارای اضطراب امتحان افزایش می یابد. اضطراب مفرطی که فرد در طی ایام امتحانات وبه ویژه در جلسه ی امتحان تجربه می کند موجب ضعف ایمنی بدن می شود و به همین جهت در دوره ی امتحانات، عفونت دستگاه تنفس در دانشجویان و دانش آموزان به میزان بیشتری مشاهده می شود.
زیدنر 1998 اضطراب امتحان را به عنوان پاسخهای رفتاري، شناختي، رواني افراد كه باعث برانگیختن احساس منفي درباره ارزيابي يا امتحان میشود، تعريف ميكنند. زماني كه فرد مضطرب مي شود سيستم رواني بر انگيخته مي شود مثلا ضربان قلب وتولید عرق بيشتر میشود. در همان زمان افراد ممكن است احساس بي كفايتي بيشتري كنند. زماني كه افراد اضطراب امتحان را تجربه مي كنند اين پاسخ فيزيكي شناختي ممكن است به شناخت ها و احساسات منفي در موقعيت ارزيابي منتهي شود.
اضطراب امتحان، اضطراب تجربه شده در ارتباط با امتحانات و نتايج آن است و ممكن است در طول امتحان دادن تجربه شود و شامل تاثيرات خاص اجزاء شناختي و رواني است. رشد اضطراب امتحان در سالهاي قبل از مدرسه شروع مي شود و افزايش متوسطي در طول دوره ابتدايي و ثبات متوسطي در دوران بعد از ابتدايي دردانش آموزان نرمال دارد. سیوین، اضطراب امتحان را به عنوان ناتواني براي تفكر، به خاطرسپاري و احساس تنش مشكل در خواندن و درك جملات ساده و يا مستقما در امتحان تعريف ميكند.
خرید و دانلود تحقیق چگونه میتوانیم اضطراب امتحان را کاهش دهیم
برای خواندن ادامه مطلب پروژه تحقیق چگونه میتوانیم اضطراب امتحان را کاهش دهیم، خرید و دانلود را انجام دهید. تا فایل ورد آن در اختیار شما قرار بگیرد.
حجم |
100 کیلوبایت |
---|
تعداد صفحات |
32 |
---|
نوع فایل |
word |
---|
دسته بندی |
علوم انسانی |
---|
گروه مورد استفاده |
دانش آموزان, دانشجویان |
---|
هنوز حساب کاربری ندارید؟
ایجاد حساب کاربری
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.