مطالب مفید

کارآموزی چیست؟

کارآموزی چیست؟

کارآموزی به معنای یک مدت زمان است که از سمت کارفرمایان در اختیار افراد قرار می گیرد تا برای شرکت مربوطه کار کنند. بیشترین افرادی که در دوره های کارآموزی شرکت می کنند، دانش آموزان و دانشجویان هستند. در این شرایط کارفرما اطلاعات، تجارب و دانش خود را در اختیار کارآموز قرار می دهد.

برخی دوره های کارآموزی به همراه دریافت حقوق و برخی به صورت داوطلبانه و تنها برای دریافت دانش و تجربه صورت می گیرند. البته طرفداران کارآموزی با حقوق بیشتر است.

 

چرا شرکت ها دوره کارآموزی ارائه می کنند؟

دلایل مختلفی برای برگزاری دوره های کارآموزی وجود دارد که در ادامه به بررسی آنها می پردازیم.

 

کارآموزی چیست؟

هدف های کوتاه مدت
اکثر دوره های کارآموزی به منظور کارهای سطحی مانند: کار با نرم افزارهای اداری همچون اکسل، ورد و … صورت می گیرد. در این شرایط کارفرما به دنبال کارآموزانی است که حقوق کمتری دریافت می کنند و یا اصلا حقوق دریافت نمی کنند.
برخی شرکت ها به منظور انجام یک پروژه، کارآموزانی را به مدت یک هفته یا چند ماه استخدام می کنند.
همچنین این دوره ها برای کارآموزان نیز خالی از لطف نخواهد بود. آنها توسط شرکت در دوره های کارآموزی، مهارت هایی همچون: نحوه برخورد با مشتری، قوانین محیط کار، مهارت های مرتبط با حوزه کاری و … را بدست می آورند.
جنبه مثبت دیگر کارآموزی برای دانشجویان، ثبت فعالیت آنها در رزومه کاریشان است.

هدف های بلند مدت
اغلب کارفرمایان از کارآموزان خود به عنوان، روش تبلیغ کسب و کارشان کمک می گیرند. در واقع کارآموزان پس از گذراندن دوره کارآموزی و فارغ التحصیلی در همان شرکتی که دوره گذراندند، استخدام شده و شروع به فعالیت می کنند. همچنین وظیفه آموزش به کارآموزان جدید را نیز به عهده دارند.
این موضوع مزایای بسیاری برای کارفرمایان به همراه دارد. برای مثال این افراد به خوبی قوانین و موقعیت های شرکت را درک کرده و نیاز به راهنمایی دوباره نخواهند داشت. بنابراین زمان کمتری صرف آموزش آنها خواهد شد.

 

کارآموزان چه وظایفی دارند؟

کارآموزی حسابداری

وظایف کارآموزان در هر شرکت و محیط کار متفاوت است. همچنین دوره های کارآموزی بر خلاف اشتغال عادی بوده و افراد به طور معمول در حال یادگیری و آموزش هستند. در نتیجه نمی توان انتظار داشت در همان ابتدای کار وظایف مهم و سنگین به عهده شما قرار گیرد. در واقع می توان گفت کارآموز نقش حمایتی دارد.

شرکت در این دوره ها بهترین فرصت برای یادگیری نحوه فعالیت در محیط کار و کسب تجربه است. از جمله فعالیت هایی که کارآموزان در این دوره ها انجام می دهند عبارتند از: مرتب نمودن فایل و اسناد، وارد کردن اطلاعات، آشنایی عملی با فرآیند پروژه ها، ارسال ایمیل ها و … .

البته یک سری افراد وظایف مهم تری را در یک سازمان به عهده می گیرند.

 

تجربیات مورد نیاز یک کارآموز چیست؟

یک کارآموز برای فعالیت در دوره های کارآموزی نیاز به سابقه کار ندارد اما بایستی یک سری مهارت ها از تحصیل خود داشته باشند. در ادامه این مطلب به بررسی یک سری تجربیات مورد نظر برای کارآموزان می پردازیم.

 

فعالیت های پاره وقت
یکی از پیش نیازهای استخدام در دوره های کارآموزی، تجربه انجام فعالیت های پاره وقت است. شما می توانید زمان های خالی خود را به انجام فعالیت های پاره وقت مشغول شوید تا در این زمینه تجربه کسب کنید. این موضوع یکی از موارد مهم برای استخدام کارآموز است.

فعالیت های داوطلبانه
شرکت در فعالیت های داوطلبانه به شما کمک می کند تا تجربه لازم در دوره های کارآموزی را داشته باشید. بنابراین به دلیل عدم دریافت حقوق در این دوره ها از فعالیت های داوطلبانه صرف نظر نکنید.

فعالیت های فریلنسینگ
یکی دیگر از مواردی که به شما در کسب تجربه برای کارآموزی کمک می کند، انجام دادن فعالیت های فریلنسینگ است. در این فعالیت ها فرد به صورت آزاد و پروژه ای کار می کند.

فعالیت در گروه های دانشجویی
فعالیت در گروه های اجتماعی، انجمن های دانشجویی، گروه های تحصیلی و … باعث کسب تجربه شده و در نظر کارفرمایان یک مهرت محسوب می شود.

 

 مزایای کارآموزی چیست؟

کارآموزی به انگلیسی

 

در این قسمت به بررسی مزایای شرکت در دوره های کارآموزی می پردازیم.

قرار گرفتن در موقعیت های شغلی متفاوت و کسب تجربه از آنها

یافتن زمینه کاری مورد علاقه با فعالیت در حوزه های شغلی متفاوت

افزایش دانش و تجربه در یک حوزه خاص

دریافت درآمد از فعالیت در دوره های کارآموزی با حقوق

استفاده عملی از تحصیلات در محیط کار

گذراندن دوره کارآموزی در واحدهای دانشگاهی

تجربه دار بودن نسبت به دیگر شاغلان حوزه کاری

آشنایی با افراد جدید و همکاران

 

حقوق کارآموز چقدر است؟

همانطور که گفتیم برخی دوره های کارآموزی بدون حقوق و برخی به همراه دریافت حقوق هستند. برای دوره های با حقوق رقابت بسیاری بین کارآموزان وجود دارد. بنابراین پیش از شرکت در دوره های کارآموزی بدون حقوق بایستی مزایای آن را نسبت به معایبش بررسی کنید.در صورتی دوره های بدون حقوق به صرفه است که مزایای دریافتی بیشتر از معایبش باشد.

نحوه اقدام برای کارآموزی چگونه است؟

 به دلیل وجود رقابت زیاد میان کارآموزان، زمان زیادی برای درخواست و پذیرش نیاز است. در نتیجه بهتر است از زمان های پذیرش کارآموز در شرکت های موردنظرتان اطلاع داشته باشید.

هر شرکت بنا به قوانین و نحوه فعالیتش از متقاضیان توقعات متفاوتی دارد. برای شرکت در دوره های کارآموزی برخی شرکت ها بایستی، در یک سری سایت  و اپلیکیشن ها اقدام به ثبت نام کنید.

در این شرایط برخی کارفرمایان از افراد یک سری آزمون های روانشناسی گرفته و سپس نسبت به استخدام آنها اقدام می کنند.

برای درخواست شرکت در دوره کارآموزی، دو روش معمول وجود دارد:

با بررسی آگهی ها و تبلیغات یک شرکت نیازمند به دوره کارآموز پیدا کنید.

یک رزومه کاری به همراه اطلاعات دقیق از خودتان تهیه کرده و برای شرکت موردنظرتان ارسال کنید.

 

در پایان

در این مطلب به بررسی مفهوم کارآموزی و مزایای آن پرداختیم. اگر شما نیز به دنبال فرصت برای یادگیری، کسب تجربه و یافتن شغل مورد نظرتان هستید، به دنبال فرصتی برای شرکت در دوره های کارآموزی باشید. به این ترتیب با ارائه رزومه کاری پربار، فرصت های شغلی بسیاری در اختیارتان قرار می گیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.