مایکروسافت
یکی از بزرگترین شرکت های کامپیوتری است که محصولات آن در سرتاسر دنیا شناخته شده است و بیش از یک ترلیون دلارو بیش از 80هزار کارمند در بیش از100 کشور است.
در این مقاله به طورکامل به شما خواهیم گفت که شرکت مایکروسافت چیست و چه کاربردی دارد
تاریخچه شرکت مایکروسافت
Microsoft مخفف کلمه های( microcomputer software ) است که اولین بار توسط بیل گیتس و پل آلن در نیومکزیکو درسال 1975 ایجادشد.
بیل گیتس و پل آلن دو برنامه نویس بودند که در شرکت التیر8800 مشغول به کارشدند و Basic را تولید کردند وپس از تولید آن میکرو دستگاه آتاری Basic راتولید کرد وبعد از آن بود که شرکت مایکروسافت توسط بیل گیتس تاسیس شد. درسال 1979 مایکروسافت به یک دفتر جدید در واشینگتن ایالت متحده آمریکا نقل مکان کرد. نخستین دفتر بین المللی مایکروسافت در ژاپن بود.
طی سالهای بعدی زبانهای برنامه نویسی دیگری در این شرکت توسعه یافت. در سال ۱۹۸۰ شركت بين المللي IBM از مايكروسافت درخواست کرد تا براي اولين رايانه شخصي خود یعنی IBM PC، یک نرم افزار يا سيستم عامل توليد كند. بدین ترتیب مایکروسافت یک سیستم عامل را از شرکت دیگری خریداری کرد، آن را اصلاح نمود و نامش را MS-DOS گذاشت. MS-DOS با IBM PC در سال ۱۹۸۱ منتشر شد. بعدها مایکروسافت موقعیت خودرا بامعرفی سیستم عامل ویندوز مستحکم تر کرد.
ویندوز
اولین نسخهٔ ویندوز در سال ۱۹۸3 عرضه شد (ویندوز ۱.۰). این سیستمعامل، یک واسط کاربری گرافیکی و محیطی پنجرهای را تحت سیستم عامل دیسکی یا همان DOS فراهم میساخت. ویندوز ۲.۰ نیز در سال ۱۹۹۷ به عنوان ارتقایی (upgrade) بر این سیستمعامل روانهٔ بازار شد. این نسخه، بعداً با خصوصیاتی جدید مانند قابلیت روهم قرار گرفتن پنجرهها بنام ویندوز/۲۸۶ و بعد ویندوز/۳۸۶ ارایه شد. در سال ۱۹۹۲، ویندوز ۳.۰ ارایه شد که نسبت به نسخههای قبلی، بسیار متحول شده بود. در سال ۱۹۹۵، شرکت مایکروسافت با ارایه ویندوز ۹۵ تحولی را در ویندوز و سیستمعاملهای کامپیوترهای شخصی بوجود آورد.
روند ارایه و بهینهسازی این سیستمعامل، همچنان با ویندوز ۹۸، ME و XP، برای رایانههای شخصی و ویندوز NT و ۲۰۰۰ برای شبکهها ادامه یافت. امروزه، ویندوز، مشهورترین و پرمصرفترین سیستمعامل جهان به شمار میرود. مایکروسافت با بروزرسانی و بهینهسازی این سیستمعامل قصد دارد تا تمام توقعات کاربران از یک سیستمعامل مناسب برآورده سازد.
ازجلمه ویندوز های جدید وبروزرسانی شده مایکروسافت میتوان به ویندوز های 10،8.1،8،7 اشاره کرد.
مجموعه مایکروسافت سعی داشته با نیاز سنجی درست کاربران بتواند محصولات مختلفی را به بازار عرضه کند.
Office
مجموعه برنامههای Office یکی از محصولات محبوب شرکت مایکروسافت است، همانگونه که از نام این مجموعه پیداست بیشتر برای امور اداری و رسمی استفاده میشود پس از نصب مایکروسافت آفیس بر روی رایانه خود با چند برنامه مواجه خواهید شد که هر کدام کاری متفاوت را برای شما انجام میدهند.
.از جمله برنامه های کاربردی افیس مانند ورد،اکسل،پاورپوینت،اکسس و…میتوان نام برد.
کنسول بازی Xbox
اکس باکس کنسولی از ششمین نسل کنسولهای بازی ویدئویی است که توسط شرکت مایکروسافت عرضه شد.
ایکس باکس اصلی مایکروسافت اولین مدل از انواع مدل ایکس باکس در بازار بازیهای کنسول خانگی ظاهر شد، با اندازه بزرگ در رنگهای سیاه و سبز، در 15 نوامبر 2001 منتشر شد.
از انواع دیگر کنسول های اکس باکس میتوان به 360S،360E ،ONE و… اشاره کرد.
مایکروسافت بعد از بیل گیتس
بخشی مهمی از تاریخچه مایکروسافت به زمان بیل گیتس مربوط میشود. در سال 2000، بیل گیتس سمت مدیرعاملی را به استیو بالمر (Steve Ballmer) واگذار کرد. گیتس بالمر را در زمان تحصیل کوتاه خود در هاروارد (در دهه 1970) ملاقات کرده بود. وی در سال 2006 پست معمار ارشد نرمافزار را به ری اوزی (Ray Ozzie) واگذار کرد. اوزی در دهه 1990 در شرکت Lotus Notes، توسعهدهنده ارشد پکیج شبکههای کامپیوتری بود. گیتس در سال 2008، مدیریت امور روزمره مایکروسافت را به بالمر، اوزی و سایر مدیران دیگر واگذار کرد، اما همچنان بهعنوان رئیس هیئت مدیره در این شرکت باقی ماند. اوزی در سال 2010 کنار رفت و مدیر اجرایی باسابقه این شرکت یعتی ساتیا نادلا (Satya Nadella) نیز در سال 2014، جایگزین استیو بالمر در سمت مدیرعاملی شد.
افراد بسیاری در صنعت فناوری با بیم و امید به قضیه جدایی گیتس از مایکروسافت نگاه میکردند و میخواستند بدانند که این شرکت پس از وی، به کجا خواهد رسید. دیدهایم که این شرکت همچنان توانسته که جایگاه خود در بین مشتریان خرد و سازمانی را حفظ کند و در زمینههایی همانند سیستمعاملها، نرمافزارها و سرویسهای بازی آنلاین، حرفهای زیادی برای گفتن داشته باشد. این شرکت در سال 2012، تبلتهای Surface را معرفی کرد که نوعی تبلت هیبرید بودند و برای اولین بار نیز سختافزار آنها توسط خود مایکروسافت طراحی شده بود. مایکروسافت تقریبا در تمامی زمینههای صنعت فناوری اطلاعات، محصولات و اپلیکیشنهای بسیار خوبی را ارائه کرده است.
بخش اعظم سود این شرکت از طریق خدمات شرکتی آن تأمین میشود؛ جایی که مایکروسافت با محصولات خود، در آن استانداردگذاری میکند. با این اوصاف مدیریت مایکروسافت این حقیقت را دریافته که روزبهروز مرزهای بین رایانش شخصی و شرکتی در حال کمرنگتر شدن هستند و بنابراین این شرکت نیز باید توجه خاصی را به بخش رایانش شخصی اختصاص دهد.
- مدیریت سایت
- آذر 23, 1400
- 3:26 ب.ظ
- بدون نظر
5/5